Děličky těsta

AUTOMATICKÁ průmyslová KONTINUÁLNÍ dělička těsta s kuželovou vykulovačkou pro výrobu různých typu pečiva nebo knedlíků z drožďového těsta s minimální hydrataci od 50%.

Na základě hydratace těsta a práce s ním můžeme rozlišit 3 kategorie chlebového těsta: málo (50-59 %), středně (60-69%) a vysoce hydratované těsto (70 % a více). Zdroj: https://peceni101.pise.cz/11-hydratace-testa.html                                                        Málo hydratované těsto je prakticky nejsnazší na manipulaci, využívá se například pro pečení rohlíků a veky.              Středně hydratované těsto je běžně používané při pečení mnoha klasických chlebů. Vysoce hydratované těsto je synonymem pro pečení třeba italské ciabatty nebo koblihy. 

                     

Práce děličky těsta vypadá tak- těsto se vloží do násypky (70 nebo 140L), pak stroj rozdělí těsto nasátím do válce, jehož vnitřní objem lze regulovat a automaticky jej vyjme na dopravní pás - velmi přesné dělení bez poškození a stlačení nejcitlivějším možným způsobem, jemněji než rozdělení rukou. Stroj a bunkr na těsto jsou vyrobeny z nerezové oceli. Hmotnostní dělení lze snadno nastavit od 50 do 1200 gramů dle velikosti pistu, viz tabulka níže. Výkon do 40 kusů za minutu (2400 ks/hod) - nastavitelná rychlost dělení - manuální (20-40 kus/min) nebo digitální plynulá regulace otáček a váhy, s počítadlem vyrobených kusů. Zabudovaný dopravník vynáší klonky těsta přímo do vykulovačky.

Dělička těsta  - je to v podstatě návratnost investic za dobu kratší než 1 rok a skutečná úspora mezd.

Naše děličky těsta eliminují velmi obtížnou lidskou práci rozdělením těsta s velmi vysokou přesností. Díky modernímu navržení pístu a dělicímu systému válců neunaví těsto a nepoškodí jeho strukturu. Dnes může dělička a vykulovací stroj snadno nahradit tři a více lidí v jedné směně. Když jste jednou vyzkoušeli toto zařízení pro vaše zaměstnance v pekárně, bude vám velmi těžké odmítnout moderní technologie zpracování těsta, protože budete již znát skutečný účinek vašeho pocitu samostatnosti a svobody.

U klasických strojů se používá hodně oleje na mazání mechanických součástek, proto je nutné velmi často kontrolovat jeho čistotu a hladinu v nádrži. Střední pekárny spotřebují přibližně 15 litrů oleje za týden na stroj. Poškození těsnění, pístů a válců je u tohoto typu strojů běžným problémem.

Dělička těsta SOLABAKER má speciální systém mazání kapáním pro válec a píst a systém filtrování oleje, což přináší perfektní ekonomické výsledky. Spotřeba oleje snížena o 60%. Stroj má navíc standardní alarm hladiny oleje, takže obsluha nikdy nezapomene na jeho doplnění. Je to jednoduchý a spolehlivý stroj.

Naše stroje Vám ihned ušetří pracovní sílu a čas. Čistota, spolehlivost, snadná obsluha a spokojenost,  vše prostě perfektní!

Dělička těsta v základní verzi - manuální regulace rychlosti a váhy, bunkr 70L

Za příplatek - digitální ovládání hmotnosti těsta, rychlosti dělení a počítadla kusů, teflonovaný bunkr 140L.


podívejte se na video - stačí kliknout a video se otevře v novém okně


jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu